11:52 07.06.2019

Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного у вбивстві екс-добровольця "Сармата"

2 хв читати

Печерський районний суд м.Києва в ніч на п'ятницю відпустив з-під варти Михайла Сігіду, ймовірного організатора вбивства екс-добровольця Віталія Олешка, відомого як "Сармат", повідомила автор і ведуча програми "Схеми" Наталія Седлецька.

"Буквально щойно, посеред ночі, Печерський суд нашвидкоруч провів неанонсоване засідання. Суддя Вовк відпустив з-під варти Михайла Сігіду - головного підозрюваного в організації вбивства бердянського активіста Віталія "Сармата" Олешка", - написала Седлецька на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, тепер Сігіда має вирушити до Бердянська "під домашній арешт".

Седлецька зазначила, що Сігіда - не лише головний підозрюваний в організації вбивства екс-добровольця, а й "ключова людина, яка могла б дати свідчення щодо справжнього замовника" злочину.

"Друзі Олешка переконані, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, який за фактом контролює Бердянськ і місцеві силові структури", - написала автор і ведуча програми "Схеми".

Як повідомлялося, 17 грудня перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив про затримання в аеропорту Харкова жителя міста Дніпра, якого підозрюють у співучасті у вбивстві Олешка.

"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником кількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську", - зазначив Аброськін.

Пізніше Департамент комунікації Нацполіції України поінформував, що найближчим часом затриманому буде оголошено підозру за ч.2 ст.115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Олешка (позивний "Сармат") застрелили з обріза мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного - у Бердянську.

У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками з Дніпра та області.

20 серпня Аброськін повідомив, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства Олешка, а п'ятеро раніше затриманих, зокрема й організатор злочину, перебувають під вартою.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства Олешка.

27 вересня підозрюваний у скоєнні вбивства Олешка зізнався, що скоїв злочин на замовлення власника ресторану "Мохіто" (Бердянськ, Запорізька обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА