19:58 07.06.2019

Мей офіційно залишила посаду глави Консервативної партії

2 хв читати
Мей офіційно залишила посаду глави Консервативної партії

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей офіційно припинила бути лідером Консервативної партії Великої Британії, повідомляють у п'ятницю британські ЗМІ.

Підтвердженням цьому стали листи, які Мей направила голові та заступнику голови комітету консерваторів 1922 Чарльзу Волкеру та Шеріл Гіллан, повідомляє газета The Daily Telegraph. Листи було відправлено у приватному порядку, їх текст не буде офіційно опублікований, зазначає газета. Листи були "короткими й теплими", зазначає газета.

При цьому Мей залишиться на посаді прем'єр-міністра Великої Британії доти, доки Консервативна партія не обере її наступника.

Претенденти на посаду лідера консерваторів, а, відповідно, - і прем'єр-міністра Великої Британії, представлять свої кандидатури 10 червня. Голосування за кандидатурами серед британських депутатів-консерваторів розпочнуться в парламенті 13 червня.

Очікується, що нового лідера консерваторів оберуть на тижні, що починається 22 липня, тому Мей може залишитися на посаді прем'єра ще шість тижнів.

Загалом про бажання боротися за керівництво Консервативної партії заявили 11 політиків. Найімовірнішими кандидатами на посаду прем'єр-міністра Великої Британії ЗМІ вважають колишнього главу МЗС Великої Британії Бориса Джонсона, нинішнього главу МЗС Великої Британії Джеремі Ганта, колишнього лідера палати громад Великої Британії Андреа Ледсом, а також міністра навколишнього середовища Майкла Гоува.

Тереза Мей оголосила про рішення відмовитися від керівництва Консервативною партією через складнощі з Brexit. Так, британський парламент багаторазово відкидав узгоджену з Брюсселем угоду щодо Brexit, у результаті чого вихід Великої Британії з ЄС довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА