20:33 07.06.2019

Україна, Польща і Литва демонструють єдність у протистоянні російській агресії

1 хв читати
Україна, Польща і Литва демонструють єдність у протистоянні російській агресії

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує на важливості єдності України, Литви і Польщі в протистоянні Росії.

"Ми всі (Україна, Польща і Литва - ІФ) переконалися, наскільки важливі єдність і протистояння агресивній політиці Росії, яка і далі прагне підірвати цілісність і солідарність усього демократичного світу", - сказав Парубій, відкриваючи десяту сесію міжпарламентської асамблеї Верховної Ради, Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі "Безпека. Розвиток. Демократія. Сильні разом" у п'ятницю в Києві.

За його словами, перед Україною, Польщею та Литвою стоїть лише одна загроза, яка "не пов'язана з нашим історичним минулим, ця загроза пов'язана з Росією, з реваншистською зовнішньою політикою, яка не залишає сумнівів у намірах Кремля демонтувати спочатку українську державність, а потім і незалежність інших держав, які, як вважає Росія, входять у зону російського впливу".

Він підкреслив, що Кремль продовжує розглядати лише один варіант вирішення так званого українського питання - "варіант капітуляції України".

"Надзвичайно важливо, що і Литва, і Польща вірно оцінюють агресивну політику Росії, є тверда і послідовна позиція офіційних Вільнюса і Варшави на підтримку суверенітету і цілісності України", - зазначив Парубій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА