07:00 08.06.2019

Члени групи, підозрюваної в серійному шахрайстві за схемою "ваш син у поліції", чекатимуть суду під вартою

2 хв читати
Члени групи, підозрюваної в серійному шахрайстві за схемою "ваш син у поліції", чекатимуть суду під вартою

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області обрав запобіжний захід членам групи, підозрюваної в виманюванні грошей у пенсіонерів за схемою "ваш син у поліції".

"На вимогу прокуратури Куп'янський міськрайонний суд області обрав для 4 підозрюваних у серії шахрайств запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Всім - з правом внесення застави в сумі понад 1 млн грн", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За інформацією відомства, організував групу 26-річний уродженець Куп'янська, який нині перебуває в місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території Луганської області (в 2011 році його визнали винним у вбивстві, розбої та крадіжці і засудили до 13 років за гратами). Він привернув до діяльності групи ще чотирьох людей: 32-річну землячку і трьох жителів Луганської області (18 річну дівчину і чоловіків віком 25 і 29 років).

Члени групи дзвонили на стаціонарні номери літніх жителів Куп'янська, представлялися родичами або правоохоронцями і повідомляли, що їхні онуки або діти потрапили в біду і можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, але цього можна уникнути за певну суму. Після того, як пенсіонери погоджувалися заплатити, до них додому приїздила 32-річна учасниця групи, яка представлялася працівником поліції і забирала гроші.

За даними слідства, протягом січня-травня 2019 року таким чином учасники групи обдурили 10 осіб віком від 70 до 91 року. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, перевищує 230 тис. грн.

Наразі організатору злочинної групи оголошено про підозру за ч.3 ст.27 ч.4 ст.190 ч.3 ст.27 ч.2 ст.15 та ч.4 ст.190 КК України (організація шахрайства, вчиненого організованою групою і замах на аналогічний злочин). 32-річній псевдополіцейській і двом чоловікам - за ч.4 ст.190, ч.2 ст.15 та ч.4 ст.190 КК України (шахрайство та замах на шахрайство, вчинені організованою групою), а наймолодшій учасниці групи - в ч.4 ст.190 КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА