07:32 08.06.2019

За минулу добу двоє військовослужбовців ЗС України загинули, 5 поранених, ще 7 отримали бойові травми

2 хв читати
За минулу добу двоє військовослужбовців ЗС України загинули, 5 поранених, ще 7 отримали бойові травми

За минулу добу бойовики 28 разів порушили припинення вогню, з них тричі - з застосуванням заборонених мінськими угодами 152 і 122-мм артилерії, а також мінометів калібру 120-мм, в результаті чого загинуло двоє військовослужбовців Збройних сил України, п'ятеро були поранені, семеро отримали бойові травми, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"Унаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули, п'ятеро отримали поранення і 7 людей отримали бойові травми. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь", - сказано в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу вранці.

Також повідомляється, що бойовики обстрілювали українські позиції з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і автоматичної стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" НЗФ 21 раз обстріляли позиції ООС: поблизу Новоселівки Другої - з артилерії 152-мм, мінометів калібру 82-мм і гранатометів; п'ять разів біля Павлополя - з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї; чотири рази у Водяного - з озброєння бойових машин піхоти, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; навколо Новоолександрівки Другої - з артилерії 152-мм, мінометів 82-мм; двічі поблизу Мар'їнки - з 82-мм мінометів і стрілецької зброї; двічі неподалік Новогригорівки - гранатомети і кулемети; поблизу Гнутового - автоматичні гранатомети і стрілецька зброя; Миколаївки - протитанкові гранатомети; Авдіївки - автоматичні гранатомети і стрілецька зброя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших ООС були обстріляні сім разів: поблизу Новолуганського - з 122-мм артилерії і 120-мм мінометів 120 гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Станиці-Луганської - зі стрілецької зброї; один раз у Кримського - 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя; двічі у Травневого - з озброєння бойової машини піхоти, автоматичних гранатометів; Зайцевого - гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

За даними української розвідки 6 червня два бойовики були знищені і один поранений.

"З початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил один раз", - сказано в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили один обстріл українських позицій: поблизу Широкиного - з великокаліберних кулеметів.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню", - додали в штабі ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА