07:49 08.06.2019

Трамп закликає НАСА більше думати про висадку на Марсі, а не на Місяці

2 хв читати
Трамп закликає НАСА більше думати про висадку на Марсі, а не на Місяці

Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що НАСА слід прагнути до висадки астронавтів на Марсі, а не на Місяці.

"З огляду на те, скільки грошей ми витрачаємо (на дослідження космосу - ІФ), НАСА слід говорити не про те, щоб відправитися на Місяць - адже ми побували там 50 років тому, - а про те, щоб сфокусуватися на більш серйозні речі, зокрема - на Марсі (частиною якого є Місяць), на обороні і на науці", - написав він у "Твіттері".

Пояснення Трампа про Марс викликало подив у багатьох його передплатників, так як пояснення в дужках звучить так, як ніби президент переконаний, що Місяць - супутник Марса. Інші користувачі Twitter пояснюють, що президент, очевидно, мав на увазі, що висадка на Місяці повинна бути лише етапом реалізації плану з польоту до Марса.

Раніше в адміністрації США не говорили про відмову від ідеї повернення астронавтів на Місяць. Навпаки, цей проект називали пріоритетним.

У травні Трамп повідомив у "Твіттері", що додав $ 1,6 млрд до бюджетного запиту НАСА.

"При моїй адміністрації ми відновлюємо велич НАСА і повертаємося на Місяць, а потім - на Марс. Я обновляю бюджет, включаючи додаткові $ 1,6 млрд, щоб ми змогли здійснити велике повернення в космос", - написав Д.Трамп.

Раніше віце-президент Майк Пенс заявляв, що НАСА має прискорити процес підготовки до відправки пілотованого космічного корабля на Місяць.

"Державною політикою нинішньої адміністрації Сполучених Штатів є повернення американських астронавтів на Місяць протягом п'яти років", - сказав він, виступаючи в штаті Алабама.

В американській адміністрації часто говорять про важливість освоєння космосу, зокрема - з урахуванням збільшеної активності на цьому напрямі Китаю.

Американський корабель "Аполлон-11" стартував 16 липня 1969 року о 13 годині 32 хвилини за середньоєвропейським часом. Екіпаж корабля - командир Ніл Армстронг, пілот командного модуля Майкл Коллінз, пілот місячного модуля Базз Олдрін. Приблизно через 76 годин після старту корабель досяг місячної орбіти. 20 липня о 20 годині 17 хвилин за середньоєвропейським часом місячний модуль американського корабля "Аполлон-11" з астронавтами Армстронгом і Олдріном на борту здійснив м'яку посадку поблизу кратера в південно-західній частині місячного Моря Спокою.

Однак деякі вчені ставлять під сумнів той факт, що американці побували на Місяці в 1969 році. Вони посилаються при цьому, зокрема, на відсутність на кінокадрах і фотографіях зірок, які видно з цього природного супутника Землі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА