08:11 08.06.2019

У Конотопі поліцейський автомобіль збив дитину

2 хв читати
У Конотопі поліцейський автомобіль збив дитину

У Конотопі (Сумська обл.) автомобіль поліції скоїв наїзд на 10-річну дитину, яка перебігала дорогу в забороненому місці, хлопчик доставлений в лікарню, повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області.

"Пригода сталася в Конотопі, на вул. Успенсько-Троїцька, близько 18:30. Автомобіль місцевого відділення поліції, рухаючись проїжджою частиною, скоїв наїзд на 10-річного хлопчика, який у цей час перебігав дорогу поза пішохідним переходом", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у п'ятницю ввечері.

У поліції також додали, що дитину негайно доставили до лікарні, де їй надається допомога.

Працівниками ДБР з'ясовують обставини і причини аварії.

Начальник ГУНП області заявляє, що як керівник він зацікавлений в об'єктивному та неупередженому розслідуванні цієї події.

Як повідомляє портал "dtp.kiev.ua" на своїй сторінці в Фейсбук, дитину збив автомобіль начальника місцевої поліції. Підкреслюється, що авто перевищувала допустиму швидкість.

"Щойно в Конотопі авто начальника поліції на пішохідному переході збило 10-річного хлопчика. Дитина у важкому стані", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 31 травня в м.Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик потрапив в реанімаційне відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозкової гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до нанесення вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці встановили, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках і інших предметах. В результаті постріли потрапили в хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

Дії двох співробітників патрульної поліції пізніше кваліфікували за п.2, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень). Підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі. Розслідування проводить ДБР.

4 червня Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без можливості внесення застави поліцейським, підозрюваним в умисному вбивстві дитини.

Начальник ГУ Нацполіції в Київській області Ценов подав у відставку після смерті хлопчика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА