12:17 08.06.2019

Унаслідок сутички в ТЦ Барабашово в Харкові постраждали 8 осіб, зокрема оператор служби новин "Вісті"

2 хв читати
Унаслідок сутички в ТЦ Барабашово в Харкові постраждали 8 осіб, зокрема оператор служби новин "Вісті"

У п'ятницю ввечері на території ТЦ "Барабашово" (Харків) стався конфлікт між двома групами людей, внаслідок якого постраждали вісім осіб, зокрема і оператор місцевої служби теленовин "Вісті" Вадим Макарюк.

"Йому залили очі газом, розбили обличчя, розбили камеру. Зараз він у реанімації в "невідкладній" (лікарні швидкої та невідкладної допомоги - ІФ)", - повідомила кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" журналіст "Вістей" Ганна Черненко.

За інформацією поліції, для врегулювання ситуації були залучені спецпідрозділи

"Група невідомих у кількості 50 осіб зайшла на територію ринку для з'ясування спору майнового характеру з підприємцями. Згодом переговори перейшли в конфліктну ситуацію. Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення і спецпідрозділ патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Пізніше два десятки людей перекрили рух транспорту в районі торгового центру і встановили намет. Станом на ранок суботи співробітники патрульної поліції забезпечують безпеку дорожнього руху на цій ділянці дороги. Охорону громадського порядку забезпечують 10 працівників Московського відділу поліції та спецпідрозділу харківської поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України. Крім того, за заявою одного з постраждалих відкрито кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Ситуацію з нападом на оператора в поліції пообіцяли прокоментувати пізніше.

За інформацією прес-служби ТЦ "Барабашово", конфлікт стався між представниками "Національного корпусу" та підприємцем, ветераном АТО, який на законних підставах орендував магазин і вів торговельну діяльність.

"Група бійців "Національного корпусу" захопила магазин... Речі просто виставили. Коли орендар прийшов і його не пустили, він звернувся до ветеранських організацій, побратимів по допомогу. Адміністрація ринку викликала поліцію. Представники Нацкорпусу не реагували на документи орендодавця і блокували вхід. Пізніше … представники радикалів почали провокувати силовий конфлікт із ветеранами АТО, із застосуванням арматури, тупих і колючих предметів", - повідомляє прес-служба ТЦ "Барабашово".

В адміністрації ТЦ висловлюють сподівання, що правоохоронні органи притягнуть винних до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА