07:51 09.06.2019

За минулу добу бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, один військовий отримав бойові травми

2 хв читати
За минулу добу бойовики 22 рази обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, один військовий отримав бойові травми

За минулу добу бойовики 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, один український військовослужбовець отримав бойові травми, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"8 червня збройні формування Російської Федерації 22 рази порушили режим припинення вогню, з них сім разів - із застосуванням забороненої Мінськими угодами 122 мм артилерії, а також мінометів калібру 120 і 82 мм і озброєння танка. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав бойових травм", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у неділю вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 16 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. Зокрема, поблизу Водяного - з артилерійських систем калібру 122 мм, озброєння танка і БМП, гранатометів різних систем, кулеметів, стрілецької зброї, біля н.п. Лебединське - з 122 мм артилерійських систем, Опитного - мінометів калібру 120 мм і великокаліберних кулеметів, н.п. Новоселівки Другої - з 82 мм мінометів і автоматичних гранатометів, двічі неподалік Павлополя - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, Широкиного - великокаліберних кулеметів, поблизу Мар'їнки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, двічі Красногорівка - з великокаліберних кулеметів, у н.п. Павлопіль - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Двічі Богданівка - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поблизу Новотроїцького - зі станкових протитанкових гранатометів, двічі біля Старогнатівки - з гранатометів різних систем, стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції українських захисників шість разів. Зокрема, поблизу н.п. Південний - з 120 і 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, Травневого - з 120 мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів. У Золотого - з мінометів 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї, в районі Станиці Луганської - зі стрілецької зброї, один раз Кримське - з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поблизу н .п. Хутір Вольний - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними української розвідки 8 червня один бойовик знищений і ще двоє отримали поранення.

"З початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил тричі", - зазначили в штабі.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі обстріляв позиції українських захисників поблизу н.п. Верхньоторецьке - з 120 мм мінометів, Павлопіль - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог зробив один обстріл Новолуганського - з мінометів калібру 120 мм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА