12:46 09.06.2019

У "Нацкорпусі" заявляють, що в конфлікті в ТЦ "Барабашово" заступилися за підприємців

2 хв читати

 У Харкові напередодні сталася бійка між власниками торгових місць, представниками міськорганізації партії "Національний корпус", поліцією і адміністрацією торгового центру "Барабашово".

Як стверджують в "Нацкорпусі", до них неодноразово зверталися по допомогу підприємці харківського ТЦ "Барабашово" і скаржилися на агресивну політику вимагання з боку адміністрації.

"Зокрема, люди розповідали про постійне вимагання грошей з боку фірм-прокладок, про погрози і навіть спроби фізичної розправи з тими, хто відмовлявся платити так званий додатковий внесок за квадратний метр. Суму в розмірі $100 - $200 потрібно було віддати у вигляді хабара за 1 кв. м., щоб продовжити роботу у своїй торговій точці", - стверджують у "Нацкорпусі".

У партії також заявили, що з самого початку конфлікту численні звернення в поліцію виявилися безрезультатними. Тоді підприємці створили профспілку, понад рік тривали тертя між адміністрацією і власниками торгових точок.

У "Нацкорпусі" стверджують, що підприємці змушені були до них звернутися по допомогу для протидії силовому тиску з боку адміністрації ринку.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників Нацкорпусу. В результаті конфлікту, за уточненими даними, постраждали 9 осіб, зокрема Вадим Макарюк.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) та за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

За інформацією прес-служби ТЦ "Барабашово", конфлікт стався між представниками "Національного корпусу" та підприємцем, ветераном АТО, який на законних підставах орендував магазин і вів торговельну діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА