07:17 10.06.2019

Білий дім пропонує відкласти введення обмежень на діяльність Huawei

2 хв читати
Білий дім пропонує відкласти введення обмежень на діяльність Huawei

Виконуючий обов'язки директора адміністративно-бюджетного управління Білого дому Рассел Воут вважає, що слід відтермінувати введення обмежень на бізнес Нuawei, посилаючись на складності, які ці обмеження створюють для американських компаній, які використовують технології китайського телекомунікаційного гіганта.

Пропозицію щодо цього Воут виклав у листі на адресу віце-президента Майка Пенса і дев'яти конгресменів, який потрапив у розпорядження газети Wall Street Journal.

У листі, датованому 4 червня, пропонується відкласти застосування до Нuawei частин закону про національну оборону, в якому є кілька положень, спрямованих проти Huawei та інших китайських фірм. Вони забороняють американським юрособам, а також одержувачам федеральних грантів і позик вести бізнес з китайськими компаніями або з підрядниками, які використовують їх продукцію.

Міністерство торгівлі США включило Huawei в "чорний список", заборонивши американським фірмам продавати їй технології та обмежуючи діяльність китайської компанії на території США. Воут пропонує, щоб обмеження для американських партнерів китайського гіганта почали діяти не через два роки після прийняття закону, як передбачено, а через чотири.

"Хоча адміністрація визнає важливість цих заборон для національної безпеки, низка відомств були проінформовані про серйозне занепокоєння широкого кола потенційно зачеплених зацікавлених сторін", - йдеться в листі.

Корпорація Google минулого тижня також виступила з попередженням: якщо американська адміністрація продовжить посилювати обмежувальні заходи проти Huawei, то це може мати негативні наслідки для забезпечення національної безпеки Сполучених Штатів.

Як писала газета Financial Times, саме тоді як санкції, як очікується, можуть завдати шкоди Huawei в короткостроковій перспективі, експерти галузі кажуть, що це може змусити компанію, а також інші китайські фірми до пошуку самостійних рішень проблем і розробці власних технологій.

Це завдасть шкоди домінування американських компаній, таких, як Google, в довгостроковій перспективі, наголошується в публікації.

Зокрема, Google стурбований тим, що йому не буде дозволено оновлювати свою операційну систему Android на смартфонах Huawei, а китайська компанія розробить свою власну версію програмного забезпечення. На думку Google, модифікована Huawei версія Android буде більш сприйнятлива до злому, повідомляє газета.

Китай у відповідь на заходи Трампа склав свій "список ненадійних юридичних осіб" з іноземних компаній, які припинили поставки в Китай або ж вдалися до інших дій, що завдають шкоди інтересам китайських виробників.

Як повідомлялося, Держкомітет КНР з розвитку і реформ попередив низку світових технологічних компаній, що в разі суворого дотримування політики США щодо торговельних зв'язків з Китаєм, вони можуть зіткнутися з певними наслідками для себе.

Китайське інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що Держкомітет з розвитку і реформ не виключає формування ще одного списку, щоб "більш ефективно попереджати і знешкоджувати загрози національній безпеці Китаю".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА