08:00 10.06.2019

У конгресі США назвали мету розслідування щодо Facebook і Google

1 хв читати
У конгресі США назвали мету розслідування щодо Facebook і Google

Конгресмен-демократ Девід Чичилліні в ефірі Fox News Sunday розповів про мету антимонопольного розслідування щодо Amazon, Apple, Facebook і Google, яке має намір провести юридичний комітет.

"Це масштабне дослідження на цифровому ринку і вивчення причин домінування великих технологічних платформ", - пояснив він. Конгресмен вказав, що Google контролює 94% пошуку на мобільних телефонах, а в Facebook зареєстровано 2,7 млрд користувачів.

Як заявив конгресмен, насправді додатки "не є повністю безкоштовними", оскільки вони збирають дані користувачів, що завдає шкоди недоторканності особистого життя людей. "Є досить багато відомостей про нецільове використання таких даних, про усунення конкурентів і недобросовісну поведінку на шкоду інновацій та підприємництва", - зазначив Чичилліні.

За його словами, метою розслідування є найбільш повне уявлення про недоліки цього сегмента економіки, усунення "ексцесів монополізації" і забезпечення доступу користувачів до широкого асортименту продукції.

Конгресмени-демократи оголосили про початок розслідування щодо вказаних компаній на початку тижня. Reuters з посиланням на джерела тоді ж передавав, що Федеральна торгова комісія і Мін'юст США готуються розслідувати можливі порушення Facebook, Amazon, Apple і Google антимонопольного законодавства. За даними агентства, перші дві компанії знаходяться під наглядом ФТК, а дві інші курирує Міністерство юстиції.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА