09:53 10.06.2019

Розведення сил і засобів на ділянці "Станиця Луганська" може розпочатися не раніше 16 червня

3 хв читати
Розведення сил і засобів на ділянці "Станиця Луганська" може розпочатися не раніше 16 червня

 Підрозділи ЗСУ готові до розведення сил і засобів на ділянці "Станиця Луганська" (Луганська обл.), проте станом на понеділок, 10 червня, таке розведення може розпочатися найраніше 16 червня, наголошують в українській стороні Спільного центру контролю та координації (СЦКК).

"Підрозділи ЗС України, як і раніше, готові й вже проводять попередню підготовку до розведення сил і засобів, однак ключовою умовою розведення є виконання комплексу заходів, визначених Мінськими домовленостями, і ніяк інакше. На сьогодні розведення сил і засобів на ділянці №1 "Станиця Луганська" може розпочатися щонайскоріше 16 червня 2019 року, лише за умови збереження режиму тиші до зазначеного терміну на цій ділянці", - йдеться в повідомленні СЦКК, оприлюдненому в понеділок уранці на сторінці прес-центру Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

У СЦКК розповіли, що в н. п. Станиці Луганській відбулася робоча зустріч керівника української сторони центру з представниками керівного складу Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на чолі із заступником керівника місії Марком Етерінгтоном. Головною метою заходу стало уточнення ситуації безпеки в районі ділянки розведення сил і засобів на ділянці №1 "Станиця Луганська".

"Зазначимо, що зустріч тривала близько двох годин, під час якої українська сторона додатково проінформувала представників СММ ОБСЄ щодо умов обстановки в районі зазначеної ділянки, а також готовності ЗС Украйни до розведення сил та засобів, лише за умови цілковитого забезпечення режиму припинення вогню впродовж семи діб. Крім того, під час виїзду на місцевість спостерігачі мали можливість ознайомитися з межами ділянки розведення сил та засобів", - йдеться в повідомленні.

У СЦКК також зазначили, що додатково характеризуючи обстановку з умовами безпеки, українська сторона продемонструвала заступнику керівника СММ ОБСЄ в Україні факти порушення противником режиму припинення вогню: матеріали та фотографії, наслідки обстрілів позицій ЗС України, які відбулися протягом останніх двох діб.

"Зауважимо, що обстріли противник, як правило, здійснює після 21:00, після закриття КПВВ", - додали в українській стороні центру.

Як повідомлялося, 5 червня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) було досягнуто домовленості про розведення сил і засобів біля Станиці Луганської з 10 червня. "Питання Станиці Луганської. (...) Я переконаний, що це питання буде обов'язково вирішено і з 10 числа (червня), можна сказати, ми оголосили там режим тиші, тобто сім днів там не має працювати зброя. Почекаємо - побачимо", - сказав представник України в ТКГ Леонід Кучма журналістам за підсумками засідання.

У свою чергу спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік після завершення засідання ТКГ висловив сподівання на те, що розведення сил у Станиці Луганській могло б продемонструвати реальний прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Водночас українські військові практично щодоби фіксують факти порушення бойовиками режиму припинення вогню на ділянці розведення сил і засобів "Станиця Луганська" зі стрілецької зброї. Крім цього, 8 червня в українській стороні СЦКК повідомили, що їхня спостережна група "Станиця Луганська" зафіксувала воронку між н. п. Артема та н. п. Петрівка від пострілу ракети ПТКР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА