Події

СБУ: На в'їзді до Молдови з території України посилено контррозвідувальний режим щодо радикально налаштованих росіян

У Службі безпеки України заявляють, що на українсько-молдовському кордоні було посилено контррозвідувальний режим на в'їзді до Молдови щодо радикально налаштованих громадян Російської Федерації.

"З метою недопущення загострення ситуації в Кишиневі, пов'язаної з іноземним втручанням у внутрішні процеси, наразі посилено контррозвідувальний режим на в'їзді до Молдови через територію України щодо радикально налаштованих громадян Російської Федерації", - повідомляє прес-центр СБ України в понеділок уранці.

В українській спецслужбі також наголосили, що оперативно відстежують в Республіці Молдова внутрішньополітичну ситуацію.

"У рамках партнерських відносин СБУ постійно обмінюється інформацією з молдавськими колегами для збереження спокою і стабільності в регіоні", - додали в прес-центрі служби.

Як повідомлялося, увечері 9 червня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк повідомив, що провів розширену нараду на базі РНБО через загострення політичної кризи в Молдові.

Проаналізували можливі загрози ситуації з безпекою в регіоні. Визначили завдання щодо відстеження ситуації та можливих заходів реагування в разі її загострення", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У МЗС України також заявили, що в Києві із занепокоєнням спостерігають за розвитком політичної ситуації в сусідній Молдові та закликають вирішувати політичні суперечки в рамках політичного діалогу.

"Закликаємо провідні політичні сили Молдови діяти в рамках правового поля, вирішувати суперечки шляхом політичного діалогу з метою уникнення силового протистояння. Важливим для країни та безпеки ситуації в регіоні є недопущення зовнішнього втручання, спрямованого на реалізацію російського сценарію федералізації країни", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті МЗС у неділю увечері.

Україна зацікавлена в стабільній, демократичній та європейської Молдові, готова надати, у разі необхідності, сприяння у вирішенні наявних проблем. "Республіка Молдова залишається для України важливим партнером і сусідом, з яким нас об'єднують спільні інтереси та спільне європейське майбутнє", - підсумували в МЗС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ