14:00 10.06.2019

Справу військовополонених українських моряків обговорили в Києві Клімкін та адвокат Полозов

2 хв читати

Координатор команди захисту утримуваних під арештом у Росії 24 військовополонених українських моряків адвокат Микола Полозов повідомив, що обговорив у понеділок із главою МЗС України Павлом Клімкіним справу військовополонених українців, а також низку інших питань.

"Сьогодні відбулася робоча зустріч із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Обговорили справу військовополонених українських моряків і низку інших питань", - написав Полозов у своєму акаунті у Twitter у понеділок удень, раніше зазначивши, що перебуває в будівлі МЗС України в Києві.

Раніше він анонсував проведення в Києві прес-конференції, присвяченої відкриттю в Україні адвокатського об'єднання "Полозов і партнери".

"Я та український адвокат Володимир Кутовий представимо наше об'єднання, докладно розповімо про нашу місію, цілі та завдання", - писав Полозов у понеділок уранці.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" ВМС ЗСУ, що прямували з Одеси до Маріуполя. Було затримано та заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора "Лефортово", крім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО "Матроська тиша".

Усі моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ФСБ Росії порушила кримінальну справу та пред'явила усім полоненим українським морякам обвинувачення в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

15 і 16 січня 2019 року Лефортовський райсуд Москви продовжив термін тримання під вартою українським морякам до 24 квітня 2019 року. 17 квітня цей самий суд продовжив терміни арешту 24 українським морякам до кінця липня. Захист українців подав апеляції на ці рішення.

25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права ухвалив рішення, яким зобов'язав Російську Федерацію звільнити три українських кораблі і 24 моряків.

При цьому 27 травня Московський міський суд завершив розгляд апеляційних скарг адвокатів військовополонених українських моряків і відхилив їх.

Термін надання владою РФ звіту перед Міжнародним трибуналом ООН з морського права про виконання його рішення спливає 25 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА