15:59 10.06.2019

Стан здоров'я трьох поранених українських моряків задовільний - адвокат

2 хв читати
Стан здоров'я трьох поранених українських моряків задовільний - адвокат

Стан здоров'я поранених під час атаки РФ у районі Керченської протоки на українські кораблі військовополонених моряків задовільний, до моряка Василя Сороки після проведеної операції повертається чутливість руки, повідомив координатор команди захисту моряків адвокат Микола Полозов.

"У пораненого Василя Сороки, якому зробили операцію півтора місяця тому, зняли гіпс, починає повертатися чутливість руки. Він уже може ворушити пальцями, поки що не може стискати, але все одно це прогрес, оскільки була небезпека втратити руку в цілому. На жаль, щодо двох інших поранених - Андрія Ейдера й Андрія Артеменка - російські медики вважали, що немає потреби проводити екстрене оперативне втручання, незважаючи на те, що в них у тілах залишаються не вилучені осколки. Стан їхнього здоров'я можна назвати задовільним", - сказав Полозов на прес-конференції в понеділок у Києві.

Адвокат зазначив, що кілька разів на місяць у нього і його колег є можливість відвідувати військовополонених. "Востаннє бачили минулого й цього тижня, оскільки в нас тривають слідчі дії", - поділився адвокат.

Полозов розповів, що морякам також дозволена раз на місяць зустріч з українськими консулами.

При цьому він зазначив, що листи від відомих українців, адресовані військовополоненим морякам, передати до слідчого ізолятора неможливо, їх перевіряють правоохоронці.

"Будь-яка звісточка для них важлива. Вона допомагає їм залишатися в гарній моральній формі ... Їх там тримають усіх окремо. Максимум вони можуть побачитися, коли їх привозять на суд, і то четвірками. Вони сидять усі у 24 різних камерах з якимись різними сусідами по камері, в когось нормальні сусіди по камері, в когось не дуже", - поінформував Полозов.

Адвокат також розповів, що до моряків намагалися підселити в камеру співробітників ФСБ для отримання визнання провини українців.

Коментуючи можливе невиконання Росією рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права, Полозов зазначив: "Кілька годин тому я зустрічався з главою МЗС України Павлом Клімкіним. Усього розповісти не можу, тоді це не буде сюрпризом для них (росіян - ІФ). Я можу сказати, що невиконання рішення Міжнародного трибуналу спричинить справді серйозні наслідки для російської влади, це не лише санкції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА