16:26 10.06.2019

Стан побитого оператора харківської служби теленовин важкий, проводити з ним слідчі дії не можна - поліція

2 хв читати

 Оператор харківської служби новин "Вісті" Вадим Макарюк, якого побили ввечері 7 червня під час конфлікту на території ТЦ "Барабашово", як і раніше, перебуває у важкому стані.

"Його стан не погіршився, але він залишається важким. Вадим залишається в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги", - повідомила журналістка "Вістей" Ганна Черненко.

За словами начальника слідчого управління ГУ НП у Харківській області Сергія Чижа, лікарі поки що забороняють проводити слідчі дії з Макарюком.

"З ним заборонено проводити будь-які слідчі дії. Тільки-но лікарі дозволять, ми невідкладно проведемо слідчі дії", - сказав Чиж на брифінгу в понеділок.

За його словами, у вечір конфлікту до райвідділу було доставлено до 20 осіб, яких опитали та відпустили. Крім того, було знайдено розбиту камеру оператора, але картки пам'яті, на яку він здійснював зйомку, в ній немає. Поліція вилучила відео з камер спостереження, зокрема й відео, на якому видно, як штовхають Макарюка. За словами Чижа, нападників було щонайменше двоє. Водночас він не відповів на запитання, чи вдалося поліції ідентифікувати особи цих людей.

Чиж повідомив, що в рамках розслідування вже допитано понад 100 свідків, призначено низку експертиз, але підозри поки що нікому не висунуто.

"Ми зробимо все, щоб у короткі терміни винних було притягнуто до відповідальності, і їм було оголошено про підозру", - пообіцяв Чиж.

Він також попросив усіх, хто став свідком нападу або має фото або відео інциденту, повідомити до поліції. За словами Чижа, в разі необхідності поліція гарантує свідкам анонімність.

Як повідомлялося, ввечері 7 червня на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників Нацкорпусу. Внаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулися дев’ятеро осіб, зокрема Макарюк. Його госпіталізували до реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА