17:26 10.06.2019

Зеленський прийде на засідання КС 11 червня, куди його запросив суд

1 хв читати
Зеленський прийде на засідання КС 11 червня, куди його запросив суд

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 11 червня, прибуде на засідання Конституційного суду України, який розглядатиме конституційність його указу про розпуск парламенту та призначення позачергових виборів до Верховної Ради за поданням народних депутатів.

"Завтра о 10:00 йду до Конституційного суду України" - написав Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

У відеозверненні президент зазначив: "Завтра Конституційний суд України розглядатиме питання розпуску парламенту. Ви знаєте, мене запросили на це засідання". Він зазначив, що це вперше за 28 років, коли президент прийде на засідання КС.

"Саме так буде, а не навпаки, коли хазяїн викликає своїх слуг - своїх суддів до себе в кабінет. Обов'язково буду. Ми впевнені в нашій юридичній позиції, але найголовніше - це моя позиція як президента, коли я розпускав парламент, - це був і є величезний запит українського народу, воля народу, а я завжди її захищатиму", - запевнив глава держави.

Він зазначив, що засідання КС розпочнеться у вівторок, 11 червня, о 10.00.

Раніше прес-служба КС анонсувала проведення відповідного засідання 11 червня. Для участі в ньому запрошені представники 62 народних депутатів, які звернулися до суду з конституційним поданням, президент України та представник Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА