19:50 10.06.2019

КС подав апеляцію на відкриття справи за позовом Шевчука щодо його відновлення на посаді судді

2 хв читати
КС подав апеляцію на відкриття справи за позовом Шевчука щодо його відновлення на посаді судді

Звільнений голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук здивований поданням КС апеляції на рішення про відкриття справи за його адміністративним позовом про відновлення на посаді.

"За день до судового засідання дізнався, що ввечері в п'ятницю Конституційний Суд України подав апеляцію на ухвалу про відкриття провадження у справі за моїм адміністративним позовом про поновлення на посаді судді і голови суду. Безумовно, і Конституція, і Кодекс адміністративного судочинства передбачають таке право сторони", - написав Шевчук на своїй сторінці у Facebook.

Водночас, наголосив він, судячи з рівня аргументації, очевидно, що такі дії вказують на те, що в КС украй важливо будь-яким чином затягнути судовий розгляд, щоб не допустити відновлення його на посаді.

Як повідомлялося, 14 травня на той час голову КС Шевчука було звільнено з посади судді Конституційного Суду України на підставі п. 3 ст. 21 закону України "Про Конституційний Суд України". Того самого дня головою КС було обрано Наталію Шапталу.

Згідно з п. 3 ст. 21 закону про КС, суддю КС звільняють за вчинення суттєвої дисциплінарної провини, грубе або систематичне нехтування службовими обов'язками, що несумісно із статусом судді КС, або виявлення його невідповідності обійманій посаді. Питання про звільнення судді з посади з таких підстав суд розглядає на спеціальному пленарному засіданні за наявності висновку постійної комісії з питань регламенту та етики суду.

21 травня Шевчук звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання його звільнення незаконним.

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження і призначив на 11 червня підготовче засідання у справі про звільнення Шевчука з посади судді Конституційного Суду України.

Суд зобов'язав відповідача - Конституційний Суд - подати всі матеріали, які вони взяли або мають взяті до уваги під час ухвалення рішення про звільнення Шевчука. Також Окружний адмінсуд витребує належним чином засвідчені копії стенограм засідань КС за 14 травня.

Шевчук просить суд визнати протиправними дії КС щодо, на його думку, незаконного звільнення з посади судді КС. Окрім цього, позивач просить визнати протиправним і скасувати постанову КС про його звільнення з посади судді КС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА