21:34 10.06.2019

Насосно-фільтрувальна станція в Білій Церкві відновить роботу в понеділок

2 хв читати
Насосно-фільтрувальна станція в Білій Церкві відновить роботу в понеділок

У м.Біла Церква Вінницької області після дослідження проб води р.Рось прийнято рішення про відновлення роботи насосно-фільтрувальної станції з 20:00 понеділка, повідомив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"Державним підприємством "Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І.Медведя Міністерства охорони здоров'я України "проведено аналіз проб води з р.Рось у місцях питного водозабору м.Біла Церква. Лабораторні дослідження виконувалися методом газової хроматографії за 131 показником, з них - 13 стосуються категорії пріоритетних згідно Водної рамкової директиви ЄС 2000/60 / ЄС", - написав Чечоткін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у понеділок увечері.

Він повідомив, що перевищень нормативних концентрацій і екологічних нормативів якості не виявлено.

"Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Біла Церква вирішено з 20 години 10 червня відновити роботу насосно-фільтрувальної станції м.Біла Церква", - написав глава ДСНС.

Як повідомлялося, 9 червня в зв'язку з викидом хімікатів в р.Рось було припинено роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, що забезпечує водою Білу Церкву і Умань.

Поліція повідомляла, що в результаті аварії автомобіля "Мерседес Спринтер" і попадання каністр з хімічними речовинами для обробки сільськогосподарських рослин у р.Рось відбулося забруднення річки. Відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод) і за ч.3 і ч.5 ст.185 (крадіжка).

Близько тонни отрутохімікатів були вкрадені на одному з агропідприємств Вінницької області. Зловмисники, тікаючи з місця події, не впоралися з керуванням, в результаті автомобіль з отрутохімікатами перекинувся у водойму в с.Збаржівка Погребищенського району.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА