22:17 10.06.2019

У СБУ чекають результатів експертизи для надання правової оцінки діям Медведчука і Бойка під час візиту в РФ

2 хв читати
У СБУ чекають результатів експертизи для надання правової оцінки діям Медведчука і Бойка під час візиту в РФ

У Службі безпеки України повідомили, що очікують завершення призначеної судом лінгвістичної експертизи для надання правової оцінки поїздки засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

"У Службі безпеки України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочинів ст.110 (посягання на територіальну цілісність) і ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, в ході розслідування якої також досліджуються обставини візиту в березні цього року в Москву Віктора Медведчука та Юрія Бойка", - сказано в коментарі СБУ, оприлюдненому на сторінці в соцмережі Фейсбук у понеділок.

СБУ нагадує, що зараз триває призначена Шевченківським районним судом м.Києва від 21.02.19 лінгвістична експертиза в визначених суддею Київському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства юстиції України.

"Матеріали щодо візиту вищезазначених осіб у червні цього року в Санкт-Петербурзі можуть бути також перевірені в рамках цього кримінального провадження. Чекаємо результатів експертизи для надання правової оцінки діям Медведчука і Бойка під час візиту в РФ", - йдеться в повідомленні СБУ.

Раніше цього дня прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель на брифінгу в Києві відзначила відсутність правових рішень з боку Генеральної прокуратури в зв'язку з візитами засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

У відповідь на це у генерального прокурора України заявили, що кримінальні провадження за статтями про держзраду знаходяться в підслідності СБУ. "Прес-секретар президента повинна була знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якого знаходиться в прямому підпорядкуванні президента України. Це в повній мірі стосується і справи про можливу державну зраду Віктора Медведчука", - написала прес- секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Вона також нагадала, що Генпрокуратура з лютого 2019 року чекає від СБУ висновків експертизи, "про що генпрокурор вже нагадав в.о. глави СБУ Івану Баканову в офіційному листі".

Як повідомлялося, 7 червня Юрій Бойко і Віктор Медведчук здійснили візит в російський Санкт-Петербург, де зустрілися з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Раніше 22 березня Бойко і Медведчук відвідували Москву, де зустрічалися з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим і главою правління російської корпорації "Газпром" Міллером. Вони, зокрема, обговорили питання поставок газу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА