12:53 11.06.2019

Пожежа в Одеській психлікарні могла виникнути через стороннє джерело запалювання

2 хв читати
Пожежа в Одеській психлікарні могла виникнути через стороннє джерело запалювання

Спричинити пожежу в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я могло стороннє джерело запалювання, заявляють у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

"Попередньо відомо, що пожежа сталася внаслідок занесення стороннього джерела запалювання", - йдеться в повідомленні на сайті ДСНС у вівторок.

На місці події рятувальники встановили загоряння даху одноповерхової будівлі відкритим полум'ям. Пожежні врятували 15 осіб і передали їх бригадам швидкої допомоги, з них четверо людей непритомні, їх реанімувати не вдалося. Пізніше надійшла інформація про загибель іще двох людей, яких доправили до міської лікарні №11.

Заступник директора департаменту із запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Руслан Буханець наголосив на брифінгу у вівторок, що точну причину загоряння з'ясовують.

Він також зазначив, що будівлю комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний медичний центр психічного здоров'я" було введено в експлуатацію понад 50 років тому.

Як розповів заступник департаменту реагування на надзвичайні ситуації Петро Коротинський, вік пацієнтів лікувального закладу 70-90 років. За його словами, на момент загоряння в будівлі перебували 59 осіб, із них 52 хворих і троє осіб медперсоналу.

Він зазначив, що дії особового складу медзакладу вважаються правильними.

"Наразі більш детально аналізується оперативна обстановка, вивчаються дані реєстрації повідомлень, що надходили до ДСНС", - додав Коротинський.

Як повідомлялося, ввечері 10 червня сталося загоряння в 7-му відділенні Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я. За інформацією поліції, внаслідок пожежі загинули шестеро людей (четверо загинули на місці, ще двоє померли в медзакладах). Ще шістьох пацієнтів лікарні госпіталізували, один із них перебуває у вкрай важкому стані.

Серед загиблих - медсестра лікарні. Попередня причина смерті - отруєння чадним газом. Особи загиблих встановлено, їхні тіла направлені на експертизу.

За фактом загоряння в психлікарні поліція відкрила кримінальні провадження за двома статтями - п.1 і п.5 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА