13:38 11.06.2019

"Тиждень швейцарського кіно" переноситься через блокування кінотеатру "Київ"

3 хв читати

У посольстві Швейцарії в Україні повідомляють про перенесення фестивалю "Тиждень швейцарського кіно" з заблокованого кінотеатру "Київ" (12-16 червня) у кінотеатр "Жовтень" (4-7 липня), а також разом із Британською радою в Україні й Австрійським культурним форумом в Україні закликають владу Києва використати свої повноваження для пошуку конструктивного вирішення ситуації з заблокованим кінотеатром.

"Ситуація, яка склалася навколо кінотеатру "Київ", також впливає на інші культурні заходи, заплановані й організовані іншими посольствами та культурними інституціями для киян і гостей міста. Посольство Швейцарії в Україні, Британська рада в Україні та Австрійський культурний форум в Україні глибоко занепокоєні подіями навколо кінотеатру й закликають усі сторони конфлікту вирішити поточні питання без зриву культурних подій і відповідно до закону. Вищезазначені посольства й інститути запрошують сторони, особливо Київську міську державну адміністрацію та мера Києва Віталія Кличка, використати свої повноваження для пошуку конструктивного рішення", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому посольством Швейцарії у вівторок.

В оприлюдненій інформації зазначено, що третій "Тиждень швейцарського кіно", організований посольством Швейцарії в Україні, відбудеться в кінотеатрі "Жовтень" з 4 по 7 липня, в програмі будуть представлені чотири актуальні картини останніх років, відібрані на європейських фестивалях. Усі фільми фестивалю демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Відкриття фестивалю відбудеться 4 липня о 18:45. Фестиваль відкриє мелодрама "Мрія Катріни". Головна героїня стрічки режисерів Даріо та Мірко Бішофбергерів хоче мати дітей, але її чоловік гине в автокатастрофі, проте завдяки пересадці голови він повертається іншою людиною. На міжнародному кінофестивалі в Дубліні "Мрію Катріни" було відзначено за найкращу операторську роботу.

Швейцарсько-німецьку драму "Невинний" Симона Жакме було вперше показано в рамках конкурсної програми міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні, де вона претендувала на Гран-прі й була відзначена премією Swiss Film Prize за найкращу жіночу роль. У центрі сюжету - жінка, яка однаково віддана родині, ревним християнам-традиціоналістам і своїй дослідницькій роботі. Зустріч із колишнім коханцем ставить під сумнів її почуття, спосіб життя, а згодом і віру. Показ запланований на 5 липня, 19:00.

Драма "Вітер змін" із зіркою французького кіно Мелані Тьєррі у головній ролі удостоєна премії Variety Piazza Grande Award міжнародного кінофестивалю в Локарно. Сюжет фільму побудований навколо молодої пари, яка тікає від суєти міста у віддалений альпійський куточок. Але у їхнє щасливе й розмірене життя вривається інженер, який приїхав для встановлення вітряної турбіни. "Спеціальною подією в рамках показу стане лекція про енергоефективність у повсякденному житті, захід відбудеться 6 липня о 19:00", - зазначають організатори.

Також у програмі на глядачів чекає стрічка спільного виробництва Швейцарії та Італії, драма "Щасливий Лазар" Аліче Рорвахер. Свого часу її було відзначено премією за найкращий сценарій Каннського кінофестивалю. Фільм розповідає про дружбу простодушного сільського дурника Лазаря і розбещеного аристократа Танкреді. Показ відбудеться 7 липня о 19:00.

"Фільми програми стосуються важливих і складних викликів для українського та швейцарського суспільств. Наука і прогрес для "світлого майбутнього"? Відновлювані джерела енергії для вирішення проблеми зміни клімату? Швейцарія сподівається за допомогою цієї програми зробити свій внесок у нинішню дискусію в Україні та розглядає її як доповнення до швейцарської стратегії співпраці для України", - розповіли в посольстві.

Також дипломати зазначають, що восени активісти та керівники кіноклубів зможуть провести покази фільмів фестивалю швейцарського кіно у своєму місті в рамках проекту "Кіноклуб. Всеукраїнська мережа", для цього потрібно буде подати заявку на сайті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА