19:12 11.06.2019

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ закликає українську владу розслідувати напад на оператора харківських новин Макарюка

1 хв читати
Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ закликає українську владу розслідувати напад на оператора харківських новин Макарюка

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір засудив напад на оператора харківської служби новин "Вести" і "24 каналу" Вадима Макарюка і закликав українську владу ретельно розслідувати цей інцидент.

"Я засуджую напад і побиття Вадима Макарюка і закликаю владу зробити все можливе, щоб оперативно притягнути винних у цьому нападі до відповідальності", - наводить слова Дезіра прес-служба ОБСЄ.

Він також зазначив, що напади на журналістів через їхню професійну діяльність недопустимі і неприйнятні.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". Унаслідок конфлікту по медичну допомогу звернулися дев’ять осіб, зокрема Макарюк. Його госпіталізували до реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА