19:33 11.06.2019

Прокуратура відкрила справу за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків під час пожежі в одеській психіатричній лікарні

2 хв читати
Прокуратура відкрила справу за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків під час пожежі в одеській психіатричній лікарні

Прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків у результаті пожежі в обласному медичному центрі психічного здоров'я, коли загинуло шестеро людей.

"Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про порушення встановлених правил пожежної безпеки в установі та за фактом умисного вбивства, умисного знищення або пошкодження майна, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270, ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України). Також прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України)", - йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Наразі опрацьовують кілька версій причин пожежі, зокрема щодо занесення джерела загоряння ззовні.

У прокуратурі уточнили, що внаслідок пожежі загинуло четверо пацієнтів і одна співробітниця лікарні. Ще одна людина, за попередньою інформацією, померла від хвороби за кілька годин до пожежі.

У рамках розслідування буде перевірено належне виконання обов'язків відповідальними працівниками Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області щодо перевірок пожежної безпеки в установі.

Досудове розслідування доручено територіальному управлінню Державного бюро розслідувань у Миколаєві.

Як повідомлялося, увечері 10 червня відбулася загоряння в 7-му відділенні Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я. За інформацією поліції, внаслідок пожежі загинуло шестеро осіб (чотири особи загинули на місці, ще двоє померли в медзакладах). Ще шестеро пацієнтів лікарні госпіталізовані, один із них у вкрай важкому стані.

Серед загиблих - медсестра лікарні. Попередня причина смерті - отруєння чадним газом. Особи загиблих встановлено, їхні тіла направлено на експертизу.

Повідомлялося, що за фактом загоряння в психлікарні поліція відкрила кримінальні провадження за двома статтями - п.1 і п.5 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА