20:46 11.06.2019

Нова хвиля переслідувань кримських татар є реакцією РФ на міжнародні судові слухання

2 хв читати
Нова хвиля переслідувань кримських татар є реакцією РФ на міжнародні судові слухання

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест через нові незаконні обшуки і затримання кримських татар на території окупованого Росією Криму та розцінює ці дії як реакцію РФ на слухання в міжнародних судових інстанціях.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з новими масовими незаконними обшуками в будинках і затриманнями кримських татар, які відбулися вчора в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах тимчасово окупованого Росією Криму. Як і в попередніх випадках, російська окупаційна влада продовжує репресії проти корінного населення під прикриттям "боротьби з тероризмом", - йдеться в заяві МЗС України щодо нової хвилі переслідувань кримських татар.

У відомстві нагадали, що ще вісім кримських татар - Руслан Нагаєв, Ельдар Кантиміров, Руслан Месут, Ленур Халілов, Різа Омеров, Енвер Омеров, Айдер Джеппаров і Ескендер Сулейманов - були затримані окупаційною владою за сфабрикованою справою "Хізб ут-Тахрір".

"Новими каральними акціями на окупованому півострові Росія фактично реагує на слухання, що зараз відбуваються в Міжнародному суді ООН щодо застосування і тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також у Третейському суді в справі України проти РФ про порушення Конвенції ООН з морського права в Чорному і Азовському морях і в Керченській протоці", - підкреслюється в заяві.

Подібна демонстрація впевненості у власній безкарності та неповаги до міжнародних юрисдикційних органів повинна отримати належну відповідь, впевнені в МЗС. При цьому у відомстві закликали посилити політичний, економічний і санкційний тиск на державу-агресор з метою припинення Росією порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення незаконно утримуваних громадян України і прискорення деокупації АР Крим та м.Севастополь.

Окрім того, в МЗС підкреслили, що РФ повинна виконати в повному обсязі резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року, "Стан прав людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 і 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо заходів у рамках позову України проти Російської Федерації про застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА