09:40 12.06.2019

Отримання держпослуг у режимі "онлайн" дає змогу громадянам не зустрічатися з чиновниками

2 хв читати
Отримання держпослуг у режимі "онлайн" дає змогу громадянам не зустрічатися з чиновниками

Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко повідомив, що реформа державного управління та електронне управління як одна з головних її частин, дає змогу громадянинові не зустрічатися з чиновниками в процесі отримання державних послуг, повідомила прес-служба урядового порталу.

"Для людей набагато краще взагалі не зустрічати у своєму житті чиновника, тому ми робимо так, щоб від чиновника нічого не залежало й державну послугу можна було отримати в електронному вигляді. Коли наша команда прийшла до влади, у нас буда одна електронна послуга, сьогодні їх понад 120 онлайн, й кожен громадянин може знайти у смартфоні на Урядовому порталі усе, що необхідно", - сказав Саєнко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у вівторок.

За його словами, півмільйона людей вже отримали в режимі "онлайн" виписку про земельну ділянку без довгих черг, а за допомогою системи електронного сервісу 69 тис. громадян змогли отримати допомогу на дитину і багато іншого, а на поточний рік заплановано запуск ще 50 послуг.

Крім того, міністр також відзначив реформу системи надання адміністративних послуг та створення прозорих офісів.

"Якщо ми повернемось у 2014 рік, на всю країну було 20-25 приміщень тодішньої реєстраційної служби Міністерства юстиції, куди людина мала їхати з села в центр отримувати довідку чи зареєструвати нерухомість. Зараз велика кількість нотаріусів можуть зробити це на місцях. Органи місцевого самоврядування отримали право надавати такі послуги, ми передали їх на місця, й громадянин у своєму селі, селищі, може отримати будь-яку адміністративну послугу", - зазначив він.

Також Саєнко нагадав, що завдяки програмі "Доступні ліки" пацієнти із захворюваннями, що входять до переліку програми, отримали ліки за 35 млн рецептів на суму понад 1,8 млрд грн.

"Ми забезпечили людей можливістю вільно, зокрема, нещодавно й через онлайн-рецепти, прийти до аптеки й отримати доступні необхідні ліки", - резюмував Саєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА