09:56 12.06.2019

У Луганській області засудили ще одного організатора псевдореферендуму

2 хв читати
У Луганській області засудили ще одного організатора псевдореферендуму

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт щодо "голови виборчої комісії", який у 2014 році проводив незаконний "референдум" у Станично-Луганському районі, повідомила прес-служба прокуратури області.

"Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо жителя Луганської області, якого обвинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, спрямовані на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України)", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в травні 2014 року громадянин України спільно з іншими особами, щодо яких є окремі кримінальні провадження, забезпечив проведення так званого референдуму щодо підтримки "Акта про державну самостійність "ЛНР" в одному з населених пунктів Станично-Луганського району.

Зазначається, що згідно з відведеною йому роллю обвинувачений вирішував організаційні питання, а саме оголошував про початок і кінець виборчого процесу на "дільниці", забезпечував збереження скриньок, кабінок і бюлетенів, проводив інструктаж для членів "виборчої комісії" та надавав вказівки з підрахунку голосів.

За інформацією прокуратури, разом з іншими "членами комісії" чоловік передав протокол, заповнені бюлетені та списки виборців представникам так званої ЛНР для подальшого оголошення результатів псевдореферендуму.

"Оскільки під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину і викриттю інших співучасників, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості", - наголосили в прокуратурі.

Наразі обвинувальний акт договору про визнання винуватості направлено до Біловодського районного суду Луганської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА