16:18 12.06.2019

Українські піхотинці зміцнилися на позиціях у Мар'їнці - ООС

2 хв читати
Українські піхотинці зміцнилися на позиціях у Мар'їнці - ООС

Військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила закріпилися на нових позиціях у Мар'їнці Донецької області, тепер до окупованих Олександрівки та Донецька лише кількасот метрів.

"Близько місяця тому воїни окремої механізованої бригади ім. Короля Данила обладнали низку спостережних постів на околицях Мар'їнки. Відтак українські піхотинці щоденно здійснювали інженерне дообладнання позицій, їх укріплення та розбудову. Зараз, на напрямку в бік окупованого смт Олександрівка, силами піхотинців зведено повноцінні опорні пункти підрозділів", - повідомляє прес-центр ООС у соцмережі Facebook у середу.

У повідомленні наголошується, що завдяки зміцненню позицій підрозділи ООС контролюють певну ділянку відповідальності фактично впритул до Донецька.

"Відстань між позиціями сил ООС і російськими окупаційними військами на цьому напрямку становить лише кілька сотень метрів", - поінформували в прес-центрі ООС.

"Можна сказати про надійніше облаштування позицій, оскільки позиції не нові, вони як спостережні пости існували понад місяць тому. Це просто облаштування інженерних укріплень, вони стали більш надійними та захищеними, й це вже повноцінний опорний пункт для підрозділу", - пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі ООС у середу.

На уточнювальне запитання, чи були в останні дні просування українських військовослужбовців до нових позицій, у штабі ООС відповіли заперечно.

У прес-центрі зазначили, що наразі відстань між позиціями на підконтрольній і непідконтрольній території становить близько 200-300 метрів.

Як розповів прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Назар Ільницький в ефірі радіостанції української армії "Армія FM", розвідники бригади зайшли до так званої "сірої зони" для того, щоб поліпшити своє тактичне положення - відсунути саму лінію зіткнення в глибину від місцевого населення.

"Цей план розробляло не місяць тому командування бригади та найвище командування... Спланували, розробили все до деталей і виконали", - пояснив Ільницький.

Він пояснив, що таке положення гарантує більшу безпеку для населення - воно розташовуватиметься набагато далі від лінії зіткнення.

"Це, насамперед, безпека людей. Це також покращує і наше становище, оскільки краща територія, кращі позиції, і звідси краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії. А ще кожна, навіть маленька перемога мотивує бійців, мотивує їхній дух. Вони розуміють, що їхня робота не просто так, не стоїть на місці, а потроху повертають наші землі", - сказав Ільницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА