17:52 12.06.2019

Російські військові перекидають додаткові сили до Криму

2 хв читати
Російські військові перекидають додаткові сили до Криму

Росія за останні 18 місяців перекидала додаткові війська й озброєння на територію Кримського півострова, повідомляє в середу американський інтернет-журнал Defense One.

У розпорядження видання потрапили супутникові знімки компанії Planet Labs, зроблені в період з січня 2018 року по квітень 2019 року. На знімках, стверджує видання, зокрема, відображені батареї С-400, причому, як стверджується, їх більше, ніж вважалося досі. Також на фото видно винищувачі, розміщені в чотирьох різних місцях.

На сьогодні в Криму перебувають 30 тис. російських військових, Москва планує направити туди ще 13 тис. військовослужбовців за найближчі чотири роки, розповіло виданню джерело в розвідці США.

Також співрозмовник видання розповів, що в Криму наразі базується 81 російський військовий вертоліт і літак.

Чорноморський флот Росії нещодавно отримав десять кораблів, здатних запускати крилаті ракети великої дальності "Калібр", розповів іще один піврозмовник видання. "Калібри", на думку одного зі співрозмовників журналу, дадуть змогу Чорноморському флоту "завдавати ударів по цілях за межами Чорного моря, зокрема по країнах Південної Європи та по Сирії, навіть не залишаючи Севастополя".

Джерела видання заявили, що нарощування сил у Криму надає Москві більший контроль над Чорним морем, крім того, тепер додаткові російські бойові літаки та кораблі розміщені ближче до Близького Сходу.

Експерт із Центру Джеймса Мартіна з вивчення проблем нерозповсюдження зброї, що працює при Міддлберийському коледжі, Сара Бідгуд назвала нарощування сил Росією значним і заявила, що через нього союзники НАТО в регіоні чинитимуть на альянс значний тиск.

Ще один фахівець із цього центру Джеффрі Льюїс заявив, що Крим "щетиниться ракетами, як їжак".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА