18:26 12.06.2019

В Алма-Аті затримали 250 осіб на несанкціонованих акціях

2 хв читати
В Алма-Аті затримали 250 осіб на несанкціонованих акціях

В Алма-Аті в середу затримали 250 учасників несанкціонованих акцій, передали кореспонденти "Інтерфаксу".

Так, біля Палацу спорту імені Балуана Шолака затримано близько 50 осіб, в районі площі "Астана" - понад 200 осіб. Кореспондент агентства нарахував кілька поліцейських автобусів із затриманими, які відвезли їх у відділи поліції.

Тим часом, відзначають кореспонденти, загострення протестів в казахстанському місті стихає, люди починають розходитися.

Раніше повідомлялося, що на мітинг у середу казахстанців закликав вийти банкір Мухтар Аблязов, в даний час він знаходиться за кордоном. Аблязов через соцмережі закликає громадян Казахстану до непокори владі.

Банкір, засуджений заочно в Казахстані до 20 років позбавлення волі, створив за кордоном організацію "Демократичний вибір Казахстану" (ДВК), її діяльність в Казахстані визнана судом екстремістською і офіційно заборонена.

Як повідомлялося, 9 і 10 червня, в Алма-Аті і Нур-Султані пройшли несанкціоновані мітинги, учасники яких закликали, зокрема, бойкотувати вибори президента Казахстану. За даними МВС, 9 червня в Нур-Султана і Алма-Аті були затримані близько 500 учасників мітингів, 10 червня - близько 200 осіб.

Згідно із заявою МВС Казахстану, акції протесту під час виборів були організовані прихильниками організації "Демократичний вибір Казахстану" за вказівкою її керівників з-за кордону для дестабілізації ситуації в країні.

Обраний 9 червня на дострокових виборах Токаєв в середу офіційно вступив на посаду президента Казахстану.

Токаєв доручив генеральному прокурору країни, зокрема, звільнити невинних громадян, які випадково опинилися в місцях проведення несанкціонованих мітингів у двох містах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА