12:10 13.06.2019

САП направила до суду справу про розтрату держкоштів, виділених на проект "Стіна", обвинувачення пред'явлено 8 особам

2 хв читати
САП направила до суду справу про розтрату держкоштів, виділених на проект "Стіна", обвинувачення пред'явлено 8 особам

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) направили до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті обвинувальний акт у справі про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні, обвинувачення пред'явлено вісьмом особам.

"Прокурори САП спільно з детективами НАБУ завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати грошових коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції та АР Крим. Обвинувачення пред'явлено трьом посадовим особам Держприкордонслужби України, трьом директорам фірм-підрядників і двом посередникам, загалом на лаві підсудних постануть вісім осіб", - йдеться в повідомленні САП на сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Під час розслідування встановлено, що посадові особи Державної прикордонної служби України, за пособництва та співучасті з суб'єктами господарської діяльності, під час реалізації проекту "Стіна" заволоділи коштами держбюджету в особливо великих розмірах, чим спричинили збитки державі на загальну суму 16 млн 688 тис. 496,31 грн.

Обвинувачення пред'явлено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах); за ч. 2 ст. 210 ККУ (нецільове використання бюджетних коштів посадовою особою, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб); за ч. 1 ст.366 ККУ (службове підроблення); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 ККУ (організація фіктивного підприємництва); а також за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1 ККУ (організація внесення в документи, які відповідно до закону подають для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей за попередньою змовою групою осіб).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА