15:38 13.06.2019

США в поточному фінроці нададуть Україні техдопомогу на $695 млн - економічний радник посольства

2 хв читати
США в поточному фінроці нададуть Україні техдопомогу на $695 млн - економічний радник посольства

США в 2019 фінансовому році нададуть Україні технічну допомогу в розмірі $695 млн на різні програми.

"Протягом 2019 фінансового року, який завершується 30 вересня, США нададуть Україні понад $695 млн. Ця допомога фінансує широкий спектр програм у таких сферах, як безпека та оборона, антикорупційна та політична реформи, економічне зростання, реформи енергосектора, охорони праці та гуманітарна допомога", - сказав економічний радник посольства США Джон Шютте в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Конгрес США визначить майбутній рівень допомоги і які види програм фінансуватимуться", - додав він.

Шютте також повідомив, що США готові допомогти Україні підготуватися до можливого перекриття транзиту газу в 2020 році з боку РФ.

"Україна має бути підготовлена у разі, якщо Росія перекриє транзит газу через Україну в 2020 році, як вона погрожує це зробити. Сполучені Штати готові допомогти Україні підготуватися до цього. Українські компанії мають вжити заходів для закупівлі та зберігання газу на зиму", - сказав Шютте.

Він відзначив низку важливих реформ в енергетичному секторі країни.

"Завдяки реформам корпоративного управління "Нафтогаз" зараз є головним вкладником у державний бюджет. Але необхідні подальші реформи для забезпечення справжньої конкуренції, підвищення прозорості, скорочення олігархічної влади та підвищення ефективності в енергетичному секторі", - зазначив Шютте.

При цьому він наголосив, що США й інші донори готові підтримувати український уряд у відповідних зусиллях.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА