16:07 13.06.2019

У Держприкордонслужбі заявляють, що експертизи в справі про розтрату держкоштів на проект "Стіна" було проведено з порушеннями

2 хв читати
У Держприкордонслужбі заявляють, що експертизи в справі про розтрату держкоштів на проект "Стіна" було проведено з порушеннями

У Державній прикордонній службі України заявляють, що основними доказами в кримінальному провадженні за фактом розтрати держкоштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на російсько-український держкордон, є експертизи, які було проведено зі значними порушеннями.

"У межах компетенції Державна прикордонна служба активно співпрацювала з органами досудового розслідування і надавала всю необхідну інформацію. Водночас, як випливає з повідомлення про підозру, затвердження органу досудового розслідування не підтверджуються жодними належними доказами", - заявляє прес-служба Держприкордонслужби, коментуючи передання до суду обвинувального акта за фактом розтрати держкоштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна".

У прикордонному відомстві зазначають, що висновки з повідомлення про підозру спростовуються низкою доказів, наявних у сторони захисту.

"Так, наприклад, головними доказами у цьому кримінальному провадженні, які нібито обґрунтовують збитки згідно з ч. 5 ст. 191 ККУ, є експертизи. Однак усі вони були проведені із значними порушеннямии", - зазначають у Держприкордонслужбі.

Нецільове використання коштів також обґрунтовується висновками судово-економічних експертиз, проведеними за постановою слідчого судді.

Водночас у відомстві повідомляють, що висновки вищезазначеної експертизи спростовуються рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанції, а також низкою інших експертиз, проведених різними експертними установами.

"Передання справи до суду свідчить про завершення досудового розслідування, в подальшому докази сторін уже слухатиме суд. У разі, якщо вина військовослужбовців ДПСУ буде встановлена, вони нестимуть відповідальність у відповідності до чинного законодавства", - йдеться в коментарі Держприкордонслужби.

Раніше цього дня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про передання до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті обвинувального акта у справі про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні, що завдало збитків державі на 16 млн 688 тис. 496,31 грн.

Обвинувачення пред'явлено вісьмом особам: трьом посадовцям Держприкордонслужби України, трьом директорам фірм-підрядників і двом посередникам. Обвинувачення пред'явлено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах); за ч. 2 ст. 210 ККУ (нецільове використання бюджетних коштів посадовою особою, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб); за ч. 1 ст.366 ККУ (службове підроблення); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 ККУ (організація фіктивного підприємництва); а також за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1 ККУ (організація внесення в документи, які відповідно до закону подають для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей за попередньою змовою групою осіб).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА