16:19 13.06.2019

Взяття на озброєння сучасної ракетної техніки є пріоритетом держави

2 хв читати
Взяття на озброєння сучасної ракетної техніки є пріоритетом держави

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк і міністр оборони Степан Полторак взяли участь у випробуваннях реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Вільха".

"Разом із міністром оборони Степаном Полтораком беру участь у випробуваннях ракетного комплексу "Вільха": вона вражає, у всіх сенсах. Розвиток і взяття на озброєння сучасної ракетної техніки є державним пріоритетом. Силу поважають", - написав Данилюк на своїй сторінці у соцмережі Facebook у четвер.

Оперативний штаб РНБО України на сторінці у соцмережі Facebook повідомив, що державні випробування модернізованих ракет "Вільха-Р" відбулися на півдні Одеської області. Під час випробувань ракети підтвердили відповідність характеристик виробу, які задані в тактико-технічному завданні.

Данилюк зазначив, що питання підвищення бойового потенціалу Збройних сил є одним із найважливіших для РНБО України. У цьому контексті секретар РНБО нагадав, що Верховна Рада ухвалила низку рішень щодо забезпечення якнайшвидшого взяття на озброєння і постачання сучасної та ефективної ракетної зброї для армії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 23 травня в Одеській області відбулися успішні випробування ракет зі збільшеною дальністю дії "Вільха-М" і модернізованих ракет із касетною бойовою частиною "Вільха-Р". Тоді ж міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що Міноборони планує вийти на державне випробування цих ракет із серпня по жовтень 2019 року.

РСЗВ "Вільха" з 300-мм керованою ракетою є модернізацією радянської РСЗВ "Смерч", розробником нової української ракетної системи є ДККБ "Луч" - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектра, насамперед авіаційного та протитанкового озброєння. З 2011 року за рішенням уряду ДККБ "Луч" входить до складу держконцерну "Укроборонпром". За даними розробника, поставки серійних РСЗВ "Вільха", взятої на озброєння ЗСУ в жовтні, заплановані на середину 2019 року.

Обсяг державного фінансування проекту РСЗВ "Вільха" в 2018 році, за даними МЕРТ, становив понад 130 млн грн.

Наразі ДККБ "Луч" також здійснює розробку нової протикорабельної крилатої ракети (ПКР) "Нептун" дальністю до 300 км. Держвипробування берегового протикорабельного комплексу з ПКР "Нептун", призначеного, насамперед для розв’язання завдань обороноздатності в Чорноморсько-Азовській морській акваторії, заплановані на перше півріччя 2019 року. В подальшому планується адаптація ПКР під корабельну й авіаційну версії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА