20:12 13.06.2019

Данилюк і представник Міноборони Великої Британії Гарр обговорили обстановку на Донбасі та інтенсифікацію співробітництва країн у військовій сфері

1 хв читати
Данилюк і представник Міноборони Великої Британії Гарр обговорили обстановку на Донбасі та інтенсифікацію співробітництва країн у військовій сфері

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Данилюк під час зустрічі з директором Головного управління євроатлантичної безпеки Міноборони Великої Британії Ніком Гарром обговорив актуальні питання двосторонніх відносин у сфері безпеки і оборони, а також інтенсифікації співробітництва у військовій сфері.

"Співрозмовники також обговорили ситуацію, що склалася на Сході України внаслідок гібридної війни, яку веде РФ проти нашої країни", - повідомляє в четвер увечері прес-служба РНБО.

У цьому контексті Данилюк наголосив на важливості активізації "мінського процесу" з акцентом на гуманітарних аспектах і питаннях людської безпеки. "Досягти прогресу в "мінському процесі "- один з ключових пріоритетів влади", - заявив він, висловивши сподівання, що переговори нового складу української частини Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі будуть успішними.

Крім цього Данилюк заявив про необхідність посилення інформаційної складової протидії України російській гібридній агресії на тимчасово окупованих територіях.

"Сторони також обговорили ситуацію безпеки в регіоні, враховуючи останні події в деяких країнах Східної Європи, зокрема, в Республіці Молдова", - повідомляють в РНБО.

Зі свого боку, Гарр підтвердив незмінність підтримки Великою Британією незалежності і територіальної цілісності України. Він також позитивно оцінив реформи в секторі безпеки і оборони України, і висловив упевненість у подальшому успішному розвитку партнерства між країнами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

"Укренерго" попередило про контрольовані обмеження промспоживачів 18 квітня

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Україна, донори та приватний сектор мають створити потужний механізм масштабування проєктів економічного відновлення - Пріцкер

Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Екснардепа Демчака оголошено в розшук

Від початку 2024 р. ворог обстріляв Сумську область понад чотири тисячі разів - Клименко

В Офісі президента відбулася зустріч зі швейцарською делегацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА