09:37 14.06.2019

Понад 40 протипіхотних мін ПМН-2 іноземного виробництва виявили та знешкодили поблизу Мар’їнки бійці 24 ОМБр - ООС

2 хв читати
Понад 40 протипіхотних мін ПМН-2 іноземного виробництва виявили та знешкодили поблизу Мар’їнки бійці 24 ОМБр - ООС

Військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади ім. короля Данила (24 ОМБр, в/ч А0998) Сухопутний військ Збройних сил України під час облаштування своїх передових позицій у районі населеного пункту Мар’їнка (Донецька обл.) виявили та знешкодили понад 40 мін ПМН-2 іноземного виробництва, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

"Під час вивчення фахівцями походження небезпечних знахідок було встановлено, що протипіхотні міни не виготовлялися на території України. І, зокрема, мають маркування іншої держави", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці прес-центру ООС у соцмережі Facebook у п'ятницю уранці.

У прес-центрі зазначили, що згідно з Оттавською конвенцією застосування протипіхотних мін як одного із засобів війни заборонено.

ПМН-2 - протипіхотна фугасна міна натискної дії. Призначена для виведення з ладу особового складу супротивника. Людина зазнає ураження внаслідок руйнування нижньої частини ноги (стопи) під час вибуху заряду міни. Мина детонує, коли людина наступає на датчик (чорний хрестоподібний виступ на верхній площині) ПМН.

"Україна мала п'ятий найбільший арсенал протипіхотних мін у світі (після Китаю, Російської Федерації, США і Пакистану), що дістався їй у спадок від Радянського Союзу і налічував шість мільйонів мін", - нагадали в штабі ООС.

У 2005 році український парламент ратифікував Оттавську конвенцію. Цей договір спрямований на припинення використання протипіхотних мін як засобу збройної боротьби. Останню міну типу ПМН було ліквідовано 2003 року в Донецькій області.

"Російська Федерація не є учасницею Оттавської конвенції", - зазначили також у прес-центрі операції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА