11:47 14.06.2019

Зеленський вшанував пам'ять українських військових, котрі загинули 14 червня 2014 року на Іл-76, збитому російськими найманцями

1 хв читати
Зеленський вшанував пам'ять українських військових, котрі загинули 14 червня 2014 року на Іл-76, збитому російськими найманцями

Президент України Володимир Зеленський особисто вшанував пам'ять українських військовослужбовців, котрі загинули 14 червня та за роки російської агресії, зокрема 40 десантників і 9 членів екіпажу військово-транспортного літака Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, збитого в Луганську цього дня 2014 року.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, в заході вшанування пам'яті взяли участь міністр оборони Степан Полторак і керівництво оборонного відомства, офіцери і співробітники структурних підрозділів Міноборони, Генерального штабу, військовослужбовці Київського гарнізону, рідні та близькі загиблих.

Загалом у п'ятницю дзвін у Залі пам'яті захисників України на території оборонного відомства пролунав 54 рази - крім загиблих у 2014 році, вшанували пам'ять тих, хто був убитий у різні роки російської агресії.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 було 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу, усі вони загинули.

У Службі безпеки України заявили, що позаштатні співробітники російської військової розвідки (ГРУ) із так званої ПВК "Вагнера" збили літак за рішенням, ухваленим у Кремлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА