16:47 14.06.2019

ЗСУ взяли на озброєння безпілотник Spectator-М1

2 хв читати
ЗСУ взяли на озброєння безпілотник Spectator-М1

Модернізований і вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс (БПАК) Spectator-M1 розробки ВАТ "Меридіан" ім. Корольова", що входить до держконцерну "Укроборонпром" та НТУУ "КПІ ім. Сікорського" (Київ) прийнято на озброєння Збройних сил України.

"Відповідний наказ за результатами успішних державних випробувань підписав міністр оборони України Степан Полторак", - повідомляє в п'ятницю прес-служба "Укроборонпрому".

У дежконцерні зазначають, що Spectator-М1 - вдосконалена версія безпілотників Spectator. Spectator-М1 призначений для ведення повітряної розвідки і вдень, і вночі.

Під час модернізації безпілотний комплекс отримав новий тепловізор, досконалішу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє йому перебувати у повітрі більше часу.

"Враховуючи малі розміри Spectator-М1, спеціально підібраний колір фюзеляжу, а також малу ефективну площу розсіювання, він залишається непомітним для противника. А ефективна система управління та зв’язку дозволяє виконувати завдання навіть під час активного використання противником засобів радіоелектронної боротьби", - стверджують в "Укроборонпромі".

Модернізація також стосувалася різних систем БПЛА, зокрема програмного забезпечення, яке дає змогу працювати з різними системами координат і здійснювати їх конвертацію, визначаючи точні координати цілі. Крім того, безпілотник отримав нову парашутну систему, що дозволило зменшити швидкість посадки до 3 м/с.

"Spectator-М1 піднімається на висоту до 3 600 метрів, має максимальну швидкість у 120 км/год, швидкість, за якої виконується завдання, – 70 км/год. У повітрі безпілотник може перебувати понад дві години. Комплекс здатен передавати відеоінформацію у цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту Spectator-М1 становить до 150 км", - йдеться в повідомленні.

Наразі фахівці ВАТ "Меридіан" ім. С.П Корольова" готують Spectator-М1 до серійного виробництва, яке планується розгорнути в рамках державного оборонного замовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА