19:40 14.06.2019

Волонтерський намет у центрі Харкова підпалив рецидивіст

2 хв читати
Волонтерський намет у центрі Харкова підпалив рецидивіст

Поліція встановила особу людини, яка ймовірно може бути причетною до підпалу волонтерського намету "Все для перемоги" на пл. Свободи в Харкові.

"Ним виявився місцевий житель, 1985 року народження, раніше неодноразово судимий за майнові злочини. Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомлялося, 20 травня близько 4:30 невідомі підпалили намет. У результаті події люди не постраждали. Вогонь пошкодив частину фасаду, даху та напис "Все для перемоги".

Намет "Все для перемоги" встановили на пл. Свободи проукраїнські активісти в середині вересня 2014 року. За їхнім задумом, він мав стати постійно діючою загальною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії і переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з вимогою прибрати з пл. Свободи волонтерський намет.

Того самого дня Геннадій Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала більше ніж 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано розпорядження департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, його встановлено самовільно і з порушеннями законодавства. У документі зазначено, що якщо протягом трьох днів намет не буде демонтовано добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

15 травня в Харківській міськраді відбулось засідання погоджувальної комісії, на якому було розглянуто повідомлення про проведення безстрокового мирного зібрання з використанням волонтерського намету "Все для перемоги" на пл. Свободи.

"Комісія ухвалила рішення запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намету з пл. Свободи на пл. Захисників України. У разі відмови - доручити юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подання матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду", - повідомляє прес -служба Харківської міськради.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Харківської міськради. Апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА