19:49 14.06.2019

Євросоюз посилив правила щодо прекурсорів вибухових речовин

1 хв читати
Євросоюз посилив правила щодо прекурсорів вибухових речовин

Рада ЄС прийняла в п'ятницю два документа, які посилюють правила ЄС щодо прекурсорів вибухових речовин і полегшують правоохоронним органам доступ до фінансової інформації.

"Посилені правила, що стосуються прекурсорів, забезпечать більш суворі заходи безпеки і контролю, зокрема онлайн, щодо продажу та маркетингу небезпечних хімічних речовин, які використовувалися для виробництва "саморобних" вибухових речовин у низці терористичних актів в Європі", - йдеться в комюніке ради ЄС.

"Нові заходи щодо доступу до фінансової інформації дозволять правоохоронним органам швидко отримувати важливу фінансову інформацію через кордони, що допоможе їм більш ефективно боротися з серйозними злочинами і тероризмом", - наголошується в документі.

Новий регламент, зокрема, заборонить два допоміжних хімічних компонента: сірчану кислоту, яка є головним інгредієнтом для вибухонебезпечного ТАТФ (триацетон трипероксид), а також нітрат амонію, що переважно використовується як добриво. Посиляться правила ліцензування та перевірки.

Нові заходи для транскордонного доступу правоохоронних органів до фінансової інформації доповнять систему ЄС з боротьби з відмиванням грошей. Вони також забезпечать більш тісну співпрацю між національними правоохоронними органами, Європолом та підрозділами фінансової розвідки.

Нові правила почнуть діяти через 20 днів після публікації в Офіційному журналі ЄС, а щодо прекурсорів вибухових речовин почнуть застосовуватися на всій території ЄС через 18 місяців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА