20:27 14.06.2019

Данилюк запропонував подати до РНБО пропозиції щодо практичних кроків стосовно боротьби з контрабандою

2 хв читати
Данилюк запропонував подати до РНБО пропозиції щодо практичних кроків стосовно боротьби з контрабандою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк запропонував наступного тижня подати пропозиції щодо практичних кроків стосовно боротьби з контрабандою та порушень митних правил, які потім буде узагальнено й представлено на розгляд президенту України.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба РНБО, в Головному ситуаційному центрі України за ініціативою Служби безпеки України відбулася міжвідомча нарада щодо державної політики стосовно гарантування захисту внутрішнього ринку України від загроз національній безпеці, пов'язаних із контрабандою та іншими порушеннями митних правил.

За словами Данилюка, нещодавно було створено нові правоохоронні органи, зокрема Національне антикорупційне бюро України, Державне бюро розслідувань, Національну поліцію, що "певною мірою змінило логіку, яка вибудовувалася, з координації дій у боротьбі з контрабандою".

"Однозначно слід відновити систему, яка дає результат... Тут ідеться про ціль більшу, ніж боротьба з контрабандою, - йдеться про захист внутрішнього ринку", - сказав він.

Данилюк також зазначив, що багато років в Україні сповідували "точковий", а не системний підхід до боротьби з контрабандою та порушенням митних правил.

"Ми не можемо контрабанду швидко викорінити, але можемо і маємо мінімізувати її обсяги та наслідки", - заявив секретар РНБО.

Данилюк запропонував учасникам наради наступного тижня представити пропозиції до апарату РНБО України щодо практичних кроків стосовно боротьби з контрабандою та порушення митних правил, після чого пропозиції буде узагальнено й представлено на розгляд главі держави.

В.о. голови СБУ Іван Баканов заявив, що для боротьби з контрабандою силові органи мають об'єднати зусилля, "і разом, спільно, а не конкуруючи один з одним, боротися з цим явищем".

У міжвідомчій нараді взяли участь представники СБУ, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів, Мінекономрозвитку, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби, Нацполіції, НАБУ, ДБР тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА