08:22 16.06.2019

У Соборі Паризької Богоматері пройшла перша з часу пожежі служба

2 хв читати
У Соборі Паризької Богоматері пройшла перша з часу пожежі служба

У соборі Паризької Богоматері в суботу, рівно через два місяці після руйнівної пожежі, вперше провели церковну службу, повідомляють французькі ЗМІ.

Службу провів архієпископ Парижа монсеньйор Мішель Опеті, на якому задля безпеки була каска. На службі були присутні близько 30 осіб, половина з них - священнослужителі, а інша - реставратори, волонтери і просто віруючі.

Церемонія почалася о 18:00 за місцевим часом.

Сильна пожежа сталася в соборі Паризької Богоматері 15 квітня. Пожежа почалася на будівельних лісах, зведених над дахом собору в зв'язку з реставрацією. Собору завдано значної шкоди: обрушилися шпиль будівлі і дах.

Президент Франції Емманюель Макрон заявляв, що Нотр-Дам необхідно відновити за п'ять років. Такі терміни викликали подив у багатьох французьких архітекторів, упевнених, що насправді подібні роботи займуть набагато більше часу.

Над відновленням Нотр-Даму працюють до 150 робітників, які розбирають уламки і зміцнюють структуру цього архітектурного пам'ятника.

Раніше бізнесмени і звичайні французькі громадяни обіцяли зібрати на відновлення собору 850 млн євро. Однак поки що надійшло лише близько 10% від цієї суми.

Собор Паризької Богоматері знаходиться в самому центрі Парижа і є символом французької столиці, а також одним з найвідоміших пам'ятників Європи. Він зводився з ініціативи паризького єпископа Моріса де Сюллі в період з 1163 до 1345 року.

До цього реставрація готичного собору проводилася в XIX столітті: була відремонтована скульптурна частина, пошкоджена в роки Великої французької революції, зведений новий шпиль.

Щорічно собор відвідують 14 млн людей. Окрім цього, собор Паризької Богоматері фігурує в багатьох художніх творах - насамперед, в однойменному романі Віктора Гюго.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА