08:02 16.06.2019

Британська морська піхота охоронятиме кораблі в Перській затоці

2 хв читати
Британська морська піхота охоронятиме кораблі в Перській затоці

Для захисту своїх військових кораблів у Перській затоці Велика Британія направляє близько 100 морських піхотинців, повідомила газета Sunday Times, посилаючись на джерела серед військових.

Підрозділ морської піхоти з 42-го батальйону спеціального призначення сформує групу швидкого реагування, яка буде діяти на британських кораблях, які патрулюють затоку, пише газета.

Вона зазначає, що рішення про направлення в регіон морських піхотинців було прийнято в "умовах, коли Іран і західні країни близькі до конфлікту".

Раніше поточного тижня два танкери в затоці Омана піддалися атакам. США обвинуватили в нападі Іран, Велика Британія погодилася з їхніми оцінками.

Британська влада вважає, що відповідальність за напади на два танкери в затоці Омана несе іранський Корпус вартових Ісламської революції, йшлося в поширеній раніше заяві МЗС Сполученого Королівства.

"Наша власна оцінка ситуації привела нас до висновків, що відповідальність за атаки, майже напевно, лежить на Ірані", - наводяться в заяві слова глави британського МЗС Джеремі Ганта.

Крім цього, МЗС Великої Британії поклав відповідальність на Тегеран за інциденти, що відбулися з чотирма танкерами в травні.

У середині травня надійшли повідомлення про вибухи і пожежі на танкерах у порту Фуджейра в ОАЕ. Пізніше МЗС ОАЕ повідомив про "шкідницькі акти", зафіксовані щодо чотирьох суден поблизу територіальних вод ОАЕ.

"Розслідування, проведене ОАЕ у справі про напад 12 травня на чотири нафтові танкери поблизу порту Фуджейра, дійшло висновку, що воно було проведено державним суб'єктом. Ми впевнені, що Іран несе відповідальність за цей напад", - зазначило МЗС.

Іранська сторона рішуче відкидає висунуті проти неї обвинувачення, напередодні МЗС Ірану висловив британському послу в Тегерані протест.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА