09:00 16.06.2019

Черниш: головне в протимінній діяльності МінТОТ - убезпечити населення і допомогти постраждалим

2 хв читати
Черниш: головне в протимінній діяльності МінТОТ - убезпечити населення і допомогти постраждалим

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що головним у протимінній діяльності МінТОТ є убезпечити населення і допомогти постраждалим, повідомляє прес-служба МінТОТ.

"На Донбасі замінованими залишаються тисячі квадратних кілометрів, розмінування може тривати десятиліттями, а постійні обстріли з боку незаконних збройних формувань ускладнюють цю ситуацію. Що можна ефективно зробити вже сьогодні: убезпечити населення, навчивши безпечній поведінці, а також допомогти постраждалим", - заявив Черниш, під час заходу, організованого координатором проектів ОБСЄ в Україні "Гуманітарна протимінна діяльність: допомога ОБСЄ в пом'якшенні наслідків конфлікту для людей".

Міністр зазначив, що за даними МінТОТ, за період збройного конфлікту від мін загинули щонайменше 977 цивільних осіб і 1528 - отримали поранення. Першочерговим і невідкладним завданням є здійснення заходів щодо попередження місцевого населення про забруднення мінами території, маркування цих територій, проведення навчання, особливо для дітей і юнацтва в навчальних закладах. На такі заходи держава вперше виділила цільове фінансування в 2019 році в розмірі 5000000 гривень і розпорядником цих коштів є МінТОТ.

"У рамках цього фінансування будуть проведені навчання і дорослих - працівників підприємств, аграріїв, інформаційні кампанії, маркування територій тощо. Частина діяльності охоплюватиме всю зону ООС, а в громадах поблизу лінії розмежування буде створено координаційні групи, які впроваджують широкий комплекс заходів з протимінної діяльності. Попередньо ми відібрали 10 громад: Станиця Луганська, Новоайдар, Тошківка, Щастя, Талаківка, Білогорівка, Курахове, Сартана, Волноваха, Комишувате", - зазначили в МінТОТ.

Ще одним важливим питанням є надання допомоги постраждалим від вибухів мін і вибухонебезпечних предметів (ВНП). МінТОТ у тісній співпраці з Громадською організацією "Проліска" за підтримки уряду Швейцарії починає реалізацію проекту "Допомога особам, які постраждали від мін і вибухонебезпечних залишків.

Під час заходу міністр Черниш також подякував ОБСЄ за плідну співпрацю з українським урядом з багатьох напрямів.

"ОБСЄ стала надійним партнером у сфері протимінної діяльності, адже допомагає в побудові системи і надає допомогу операторам ПМД - тим, хто працює безпосередньо на забруднених мінами територіях" - зазначив міністр.

Під час заходу відбулась демонстрація сучасних металошукачів і передача ОБСЄ обладнання МінТОТ, придбаного в рамках проекту "Розвиток потенціалу України з протимінної діяльності".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА