12:53 17.06.2019

За минулу добу на Донбасі поранено двох українських військовослужбовців

2 хв читати
За минулу добу на Донбасі поранено двох українських військовослужбовців

За минулу добу бойовики 30 разів порушили режим припинення вогню, з яких двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу два українські захисники отримали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу у Facebook у понеділок уранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 23 рази обстріляли позиції ООС: шість разів Водяне - із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; двічі околицю Талаківки - з великокаліберних кулеметів; тричі поблизу Павлополя - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів; Новотроїцьке - з великокаліберних кулеметів; двічі околицю Лебединського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; чотири рази поблизу Пищевика - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; Богданівку - зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета, зенітної установки та стрілецької зброї; в районі Опитного - з мінометів калібру 120 мм і станкового протитанкового гранатомета; двічі Широкине - із 82-мм міномета, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; поблизу Новогнатівки - зі станкового протитанкового гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції було обстріляно сім разів: двічі Південне - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі Кримське - з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; двічі Новотошківське - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; околиці Станиці Луганської - зі стрілецької зброї.

За даними української розвідки, 15 червня два бойовики дістали поранень.

"Від початку поточної доби ворог обстріляв позиції об'єднаних сил сім разів... втрат серед українських військовослужбовців немає", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили п’ять обстрілів позицій ООС: поблизу Широкиного - зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; Лебединське - з протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів; околиці Талаківки - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї; у районі Пищевика - з великокаліберних кулеметів; Водяне - з автоматичних гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики двічі обстріляли позиції об'єднаних сил: околиці Південного - з ручного протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета; Новотошківське - з гранатомета різних систем, стрілецької зброї.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - підсумували в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА