17:26 18.06.2019

Бойовики на Донбасі саботують пропуск людей через лінію розмежування, створюючи "поривчастий" рух

2 хв читати
Бойовики на Донбасі саботують пропуск людей через лінію розмежування, створюючи "поривчастий" рух

Незаконні збройні формування створюють перешкоди для перетину громадянами лінії розмежування сторін на Донбасі, переважно під час в’їзду з тимчасово окупованої території, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Зокрема, проросійські бойовики затягують процедури "контролю" щодо осіб і транспорту, здійснюючи їх годинами", - йдеться в оприлюдненому у вівторок удень повідомленні.

В українському прикордонному відомстві пояснили, що такі дії створюють "поривчастий" рух, коли бойовики годинами накопичують перед своїми блок-постами велику кількість людей і транспортних засобів, а потім одночасно випускають їх у "сіру зону" великими групами, що є особливо небезпечним наприкінці визначеного часу роботи дорожніх коридорів, оскільки значна кількість громадян не встигає навіть дістатися вже закритого КПВВ.

"Зокрема, чергова така провокація мала місце вчора в межах дорожнього коридору Новоазовськ-Маріуполь. Уже після закінчення роботи КПВВ "Гнутове" о 20:20 з тимчасово окупованої території України до контрольного пункту в’їзду-виїзду прибули 25 цивільних автівок, у яких до того ж їхали чотири малолітні дитини. Люди пояснили, що їх кілька годин протримали в черзі перед блок-постом збройних формувань РФ "Октябрь" і пропустили в "сіру зону" вже після закриття КПВВ", - ідеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі наголосили, що, прямуючи через лінію розмежування після закінчення режиму роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду, громадяни наражаються на небезпеку під час ночівлі в так званій сірій зоні, оскільки порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків не припиняються і щоночі здійснюються обстріли позицій ЗСУ, під які іноді потрапляють і дорожні коридори.

"Прикордонники зі складу Об’єднаних сил нагадують, що наразі діє літній режим роботи в усіх контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування, пропуск осіб і транспорту здійснюється щоденно з 6.00 до 20.00. Звертаємося до громадян із проханням не піддаватися на провокації збройних формувань РФ і не їхати через лінію розмежування після закінчення визначеного часу роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду", - закликали в українському прикордонному відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА