Події

Міжнародні слідчі представлять нові дані про загибель "Боїнга" над Донбасом у 2014 році

Спільна слідча група (ССГ) у середу оприлюднить нові дані в зв'язку з розслідуванням загибелі "Боїнга 777" у небі над Донбасом у 2014 році. Насамперед про нові результати поінформують родичів загиблих. Ця зустріч буде закритою для преси.

Потім у конференц-центрі NBC у місті Ньювегейн (Nieuwegein, Нідерланди) відбудеться прес-конференція, під час якої, як очікується, назвуть імена чотирьох підозрюваних у причетності до загибелі літака.

Нідерландський телеканал NOS повідомив, що ССГ має оголосити, хто нестиме відповідальність за збитий літак.

Раніше міжнародний дослідницький колектив Bellingcat заявив, що встановив імена різних російських солдатів, які могли бути причетні до запуску ракети з комплексу "Бук".

В інтерв'ю нідерландським ЗМІ засновник Bellingcat Еліот Гіґґінс (Eliot Higgins) повідомив про намір цього самого дня оприлюднити нову інформацію про MH17. Зокрема, група підготувала звіт на 100 сторінок, в якому стверджується, що вона встановила майже всі імена тих, хто брав безпосередню участь у події. Цю інформацію також було передано ССГ.

ССГ було створено в 2014 році через місяць після того, як "Боїнг 777" авіакомпанії Malaysia Airlines, рейсу МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) було збито ракетою "Бук" у небі над Донбасом. Усі 298 пасажирів загинули. 17 червня виповниться п'ять років із дня трагедії.

Раніше ССГ дійшла висновку, що ракету "Бук", з якої збили літак, було доставлено в Україну з російської військової частини, розквартированої під Курськом. У зв'язку з цим Нідерланди в травні 2018 року поклали відповідальність за трагедію на Росію, яка заперечує свою причетність до катастрофи авіалайнера.

У травні прем'єр Малайзії Махатхір Мохамад засумнівався в причетності Росії до загибелі рейсу MH17 в Україні у 2014 році через відсутність незаперечних доказів цього.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ