15:03 19.06.2019

Чотирьох підозрюваних у загибелі рейсу МН17 буде притягнуто до відповідальності, навіть якщо самі вони не натискали кнопку, - головний прокурор Нідерландів

2 хв читати
Чотирьох підозрюваних у загибелі рейсу МН17 буде притягнуто до відповідальності, навіть якщо самі вони не натискали кнопку, - головний прокурор Нідерландів

Підозрювані в загибелі рейсу МН17 Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко самі не стріляли по літаку, але вони організували доставку озброєння, тому їх вважають підозрюваними, зазначає глава Національної прокуратури Королівства Нідерланди Фред Вестербеке.

"Ці четверо підозрюваних на липень 2014 року були залучені в конфлікт. Їхньою метою було закріпитися на сході України. Використовувалися засоби протиповітряної оборони. Й ці четверо людей підозрюються в тому, що співпрацювали в липні 2014 року, й це призвело до того, що був збитий пасажирський літак. Ніхто з них не натиснув кнопку сам, але вони тісно співпрацювали з метою доставки озброєння, і тому їх можна вважати підозрюваними в тому, що вони причетні до збивання МН17", - сказав Вестербеке на прес-конференції в середу в Утрехті.

Вестербеке зазначив, що, згідно з кримінальним законодавством Нідерландів, якщо навіть людина не була присутня під час скоєння злочину, але була причетна до нього, вона також є винною.

"Тому ці четверо підозрюваних будуть притягнуті до відповідальності за аварію літака й за причетність до смерті пасажирів за ст.162 Кримінального кодексу Нідерландів", - пояснив головний прокурор.

Вестербеке зазначив, що при ухваленні рішення про притягнення цих осіб до відповідальності буде враховано воєнний конфлікт на Донбасі.

"Є версія, що хотіли збити військовий літак, а не пасажирський. Навіть якщо план був такий, ми все одно переслідуватимемо їх за збиття МН17. Те, що вони хотіли зробити і що зробили насправді, визначить суд", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА