18:06 19.06.2019

Глава ПЦУ Епіфаній благословляє проведення форуму єдності православних, а патріарх Філарет одночасно скликає "Помісний собор"

2 хв читати
Глава ПЦУ Епіфаній благословляє проведення форуму єдності православних, а патріарх Філарет одночасно скликає "Помісний собор"

Всеукраїнський церковно-громадський форум єдності православних відбудеться в четвер, 20 червня, в Києві з благословення предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія, початок об 11:00. У цей самий час розпочнеться "Помісний собор УПЦ Київського патріархату".

Як повідомили організатори, Всеукраїнський церковно-громадський форум єдності православних відбудеться неподалік Спасо-Преображенського собору. Мета заходу - донести суспільству тезу про необхідність і важливість церковної єдності в умовах сучасної України та констатувати, що шлях, окреслений томосом Константинопольської церкви про автокефалію ПЦУ, - єдиний правильний і канонічний.

Організатори форуму: Національний педагогічний університет імені М.Драгоманова; ставропігійна парафія Преображення Господнього (Київ); Переяславсько-Вишневська єпархія ПЦУ.

На той самий час почесний патріарх Філарет скликає, як він стверджує, "Помісний собор УПЦ-КП". Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі Київської патріархії, це закритий захід, без участі преси, початок об 11.00 (Свято-Володимирський кафедральний патріарший собор Києва). Після завершення собору можливий підхід до представників ЗМІ.

Раніше архієпископ Чернігівський і Ніжинський, заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій (Зоря) зазначив, що ініційоване почесним патріархом Філаретом зібрання, "в жодному разі не може бути Помісним собором УПЦ Київського патріархату".

Крім того, в Київській митрополії Української православної церкви наголосили, що у зв'язку з припиненням діяльності УПЦ-КП шляхом об'єднання та приєднання до єдиної помісної церкви проведення будь-яких заходів від імені УПЦ-КП, зокрема іменованих "священний синод", "архієрейський та помісний собори", є незаконним. Крім того, почесний патріарх Філарет "не має права одноосібно скликати "помісний собор УПЦ-КП" ні за статутом Православної церкви України, ні навіть за припиненим статутом УПЦ-КП".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА